Cilt beyazlatıcı ve leke giderici 6 doğal içerik

C vitamini: Cildi destekleyen ve sıkılık kazandıran kolajen dokunun üretilmesinde önemli rol oynar. C vitamini içeren krem veya serumlar cilde uygulandığında deriye rengini veren melanosit hücrelerinin aktivitesinin düzenlendiği görülür. C vitamini ürün ambalajlarında ascorbic acid, magnesium ascorbyl phosphate veya ascorbyl palmitate adlarıyla listelenebilir. Limon veya portakal özütü bulunan ekstrelerde cilt açıcı içerik olarak kullanılır. 

Kojik asit (Kojic acid): İsmi sizi korkutmasın, bildiğimiz kimyasal ve yakıcı asitlerden değil. Japonya ve Uzakdoğu Asya ülkelerinde uzun süredir kimyasal beyazlatıcı 'hydroquini'ye alternatif olarak kullanılan kojik asit, Asya’da yetişen Reishi mantarından elde ediliyor. Beyaz kristalimsi yapıdaki kojik asit deride kahverengi pigmentlerin (melanin) yapılmasından sorumlu tirozsinaz proteinin fonksiyonunu yavaşlatarak, cildin koyulaşmasının önüne geçiyor. Ek olarak antioksidan özelliği bulunan kojik asit, cilt açıcı ürünlerde doğal türevli içerik olarak tercih ediliyor. 

B3 vitamini (Niacinamide): Derinin fazla renk pigment üretimini kontrol altında alan etkili bir cilt beyazlatıcıdır. Derideki kolajen üretimini destekleyerek ince çizgi ve kırışıklıkların oluşumunu da engeller. Cildin nem tutmasını da artıran B3 vitamini, derinin yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar. Anti-aging, nemlendirici ve cilt aydınlatıcı özelliğiyle B3 vitamini, cilt beyazlatıcı içeriklerde en çok kullanılan maddelerden. 

Meyan kökü özütü: Her ne kadar antik çağlardan beri meyan kökü sağlık için kullanılsa da 1990 yılların başında Japon bilim adamları meyan kökünün içinde bulunan glabridin adlı maddenin UVA ve UVB güneş ışınlarını emebildiğini ve etkili bir cilt beyazlatıcı içerik olarak kullanılabileceğini kanıtladılar. Cilt bakım ürünlerine eklenen meyan kökünün, derideki koyu lekelere karşı savaştığı, cildi sakinleştirdiği ve kırmızılığı azalttığı görüldü. Ürün ambalajlarındaki içerik listesinde meyan kökü liquorice extract veya glycyrrhiza glabra olarak listeleniyor. 

Beyaz dut özütü: Meyan kökü özütü gibi deride kahverengi pigmentlerin (melanin) üretimini tetikleyen tirosinaz enziminin fonksiyonunu engeller ve koyu lekelerin oluşumunun önüne geçer. Cilt açıcı ürünlerin içeriğinde beyaz dut özütünü mulberry (morus alba) olarak görebilirsiniz. 

Ayı üzümü özütü: Ayı üzümü bitkisinin yapraklarından elde edilen özüt içindeki alfa-arbutin maddesi çilleri, koyu lekeleri ve deri renk farklılıklarını giderir. Bir ay boyunca yapılan bir araştırmada, alfa-arbutin içeren cilt beyazlatıcı ürünleri kullanan 80 kadının cilt renginde belirgin şekilde açılma gözlenmiştir. Özellikle cilt rengini açan ürünlerde kullanılan bu özütü, içerik listesinde bearberry (uva ursi) olarak görebilirsiniz. 

Cilt beyazlatıcı ürünlerde kullanılan bu doğal ve doğal türevli maddeler tek başına kullanıldığında veya evde kendi yaptığımız maskelerle etkili olmuyor. En etkili sonucu almak için cilt beyazlatıcı, aydınlatıcı krem veya serumları uzun süre, düzenli olarak kullanmak gerekiyor. Açılan cilt renginizi korumak için her gün mutlaka güneş kremi kullanmalısınız.

Yorumlar