Yüzdeki lekeler için özel maske

Yulaf kepeği ile güzel bir cilt bakım maskesi yapacağız şimdi. Yulaf kepeği karışımı kullandım ben. İçerisinde yumurta akı ve süt tozu da varmış. Böylece tam bir proteinli cilt bakımı olacak. Yoğurt ile yapacağız. Peki ne işe yarayacak bu yoğurt maskesi? Yüzünüzde çil varsa, güneş lekeleri ve gebelik lekeleri varsa yoğurt maskesi size göre. Hemen

1 Yemek kaşığı ölçüsünde yulaf kepeği karışımı, 1 yemek kaşığı evde mayalanmış yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat. Bu malzemeleri karıştırıyoruz. Yüzümüze özellikle de leke ve çil olan yerlere ova ova sürüyoruz. İyice nüfuz etsin ki etkisi daha fazla olsun. En az 20 dakika yüzümüzde beklemeli. Böylece zamanla, bu maskeyi sık sık uyguladıkça cildimizin rengi açılacak. Daha net, berrak ve güzel bir yüzünüzün olmasını istemez misiniz?

Yoğurt maskesi ortalama 20 dakika bekledikten sonra ova ova çıkarılmalıdır. Peeling etkisi olması açısından bu şarttır. Böylece ölü deri atılır. Zaman içinde cilt açılır. Koyu yerler açılacak ve taze deri ortaya çıkacaktır. Bu maske haftada 1 kere kesinlikle uygulanmalıdır. Bir kere yapılıp güneş lekeleri ve çillerin yok olması mümkün değildir. Yoğurt maskesi bir kürdür. Bu cilt açıcı kür, en az 2 ay boyunca haftada 1 kez olmak koşulu ile devam ettirilmelidir.

Sürekli uyguladığınızda değişimi göreceksiniz ve inanamayacaksınız.

Yorumlar