Cilt sorunları ile başa çıkmak için 13 etkili yöntem


Cilt sorunları birçok insanda görülüyor. Erkek cildi, kadınların ciltlerine göre ne kadar dayanıklı görünse de kadın cildine gösterilen özen kadar erkek cildi de bakım ve özene ihtiyaç duyar.


Erkeklerin cildi kadınların cildine göre daha kalın bir yapıya sahip olması ve hormonsal yapısı nedeniyle daha çok yağ üretimi yaptığından kıl dönmesi, akne, sivilce, gözenek artışı, siyah nokta ve egzama gibi cilt sorunlarına sık rastlanır.

Erkeklerde görülen cilt sorunlarını gidermenin 13 yolu

1- Erkekler de bayanlar gibi öncelikle cilt tipine uygun ürünler seçerek cilt sağlığını koruyabilirler.
2-Cilt bakımı   sadece temiz bir cilt olması adına sadece tıraşla sınırlandırılmamalıdır. Erkeklerin her gün düzenli tıraş olmaları ciltlerindeki ölü deri tabakasının temizlenmesini ve hücre oluşumunu hızlandırır,cildin yenilenmesini sağlar. Ancak deride sürekli tıraştan dolayı hassasiyet artar ve cilt sertleşerek parlaklığını kaybeder ve matlaşır.
3- Tıraş olurken dikkat edilmeli. Tıraş esnasında yeterince özen gösterilmezse cilt kurur, sertleşir ve gerginleşir, soğuğa karşı ve güneşe karşı dayanıksızlaşır. Bu nedenle tıraş sonrası bakım yapmak oldukça önemli.
4-Özellikle yüzünüzde oluşan akneler varsa bu akneler için bir uzmandan yardım almalı ve ne tür bir akne olduğunu tespit etmelisiniz. Buna uygun nitelikli cilt bakım ürünleri ya da dermokozmatik ilaçlar kullanmalısınız.
5- Ciltte oluşan kızarıklıklarda kimi zaman kıl dönmesine ve ciltte kabuklanmalara pul pul dökülmelere neden olmaktadır. Cilt temizliği tam olarak yapılmalı ve cilde uygun nemlendiriciler ve güneş koruyucu kremler kullanılarak cilt korumaya alınmalıdır.
6-Sivilce ve akne izleri olan erkekler, bunları engelleyici kremlerin yanında peeling yapmalı ve lazer den yardım almalıdır. Derin çizgileri ve çukurluklar oluşmuşsa ise botoks ve dolgu gibi ameliyatsız yöntemlerden faydalanabilirler.
7- Cilt sorunları arasında yer alanlardan biri de lekeler.  Ciddi şekilde leke problemi yaşayan erkekler ya da yaşlanmayı geciktirmek isteyen erkekler için ise retinoik asit içeren, vitamin C ve meyve asidi içeren kremleri tercih etmelerinde fayda var.
8- Ellerimiz çalıştığımız mesleğe bağlı ortam koşullarından ya da yazın ve kışın değişen hava koşullarından ötürü çok fazla zarar görür. Yaz aylarında cildin sürekli güneş ışınlarından etkilenmesi ve sürekli güneş ışınlarına maruz kalması ya da solaryuma gidiliyorsa burada kullanılan ilaçlar da erkeklerde de sık görülen yüz bölgesi tahrişlerine ve kılcal damar çatlamalarına ayrıca kahverengi lekelere neden olmaktadır.
9- Yüzde oluşan kılcal damarlar yüzümüzde giderek artarak başka hastalıklara da neden olabilmektedir. Özellikle yüz olmak üzere tüm cildin daha sağlıklı ve genç görünmesi isteniyorsa sigara ve alkol tüketiminin minimum olması gerekir.
10- Sırt bölgesi özellikle omuz kısımlarda görülen sivilceler ise yine erkekler için başlı başına bir sorundur. Bundan kurtulmak için haftada bir kez banyo da kese yapmalı ve buradaki ölü derilerden kurtularak derinin nefes alması sağlanmalıdır.

11- Cilt sorunları azaltılmak isteniyorsa, vücut şampuanları ve duş jelleri seçiminde yağ oranı düşük olan ürünler tercih edilmelidir.
12- Düzenli beslenme, sağlıklı yemek yeme ve spor yapmakta da cilt sağlığının korunmasında, ciltteki sarkmalarının engellenmesinde ve cildin yaşlanmasının gecikmesinde oldukça etkilidir.
13-Hızlı kilo alıp verme ya da birden fazla kilo artışı olmasına gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan cilt çatlakları erkelerde de sıklıkla görülmektedir. Bu tarz çatlaklar son sistem teknoloji olan mekanik dermoabrazyon yöntemiyle ya da lazer ile giderilebiliyor. Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan bu çatlaklar sadece bacaklarda değil,  kilo alımı esnasında esneyen derini neden ile vücudun çeşitli yerlerinde görülebiliyor. Kol, bacak, bel gibi farklı yerlerde sıklıkla rastlanıyor.

Yorumlar